ZORLUK

Öğrenciler: Sürekli göç ve ailelerin kötü yaşam koşulları nedeniyle krizin başından bu yana okulu bırakma oranları artmakta, bu da cehalet döngüsünün üstesinden gelmeyi çok zorlaştırmaktadır.

Öğretmenler: Öğretmen maaşlarının ödenmemesi, ülkede eğitimin sürdürülebilirliğini derinden etkilemeye devam eden en önemli sorunlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Altyapı: Yemen’de devam eden çatışmaların eğitim altyapısı üzerinde yıkıcı bir etkisi olmuştur. Her sekiz okuldan biri ya tamamen yıkıldığı, ya kısmi hasar gördüğü, ya eğitim dışı amaçlarla kullanıldığı ya da çatışma bölgelerine yakınlığı nedeniyle kapalı olduğu için şu an da kullanılamaz duruma gelmiştir.

Eğitim Müfredatı: Ders kitaplarının basımının durdurulması nedeniyle öğrenciler eğitim müfredatına erişim sıkıntısı yaşamakta, bu da eğitimin hoşgörü kültürünün yaygınlaştırılması, barış değerlerinin ve eşitlik ilkelerinin desteklenmesindeki rolünü zayıflatmaktadır.

TAAHHÜT

Yemen Uluslararası Kalkınma Derneği, eğitimin temel bir insan hakkı olduğuna, yerel ve uluslararası toplumun güvence altına almak için çaba göstermesi gereken genel bir toplum çıkarı olduğuna inanmaktadır. Eğitim, kalkınmanın temeli, bireylerin ve toplumların dönüşümü için çok önemli bir faktör olarak görülmektedir. Bu nedenle dernek, Yemen’deki her öğrencinin eğitim yoluyla başarıya ulaşma hakkını sağlamak için çaba göstermektedir.

Dernek, göç etmiş, ötekileştirilmiş ve mülteci çocuklara da önem vermektedir. Bu çocukların göç, yoksulluk veya kendilerine dayatılan olumsuz koşullar nedeniyle eğitim haklarından mahrum kalmamalarını sağlamaya çalışmaktadır. Dernek, genel, mesleki ve yüksek eğitim fırsatlarının geliştirilmesine katkıda bulunmanın, bireyler ve kuruluşlar olmak üzere herkesin işbirliği ile sağlanabileceğine inanmaktadır.

ALANA hedefleri

Açık sohbet
1
Scan the code
Nasıl yardımcı olabilirim