ZORLUK

Altyapı: Devam eden çatışmalar, hastaneler ve tıbbi klinikler de dahil olmak üzere sağlık altyapısının yıkılmasına yol açmıştır.

Tıbbi malzeme yetersizliği: Ulaşıma getirilen kısıtlamalar tıbbi malzeme ve ilaçların ülkeye girişini etkilemiş, bu da temel tıbbi malzemelerde ciddi bir yetersizliğe yol açmıştır.

Hastalıkların yayılması: Kolera gibi bulaşıcı hastalıklar sorunu, yetersiz sanitasyon hizmetleri ve temiz su eksikliği nedeniyle daha da kötüleşmiştir.

Tıbbi personel eksikliği: Göç ve mali zorluklar doktor ve hemşire eksikliğine yol açarak temel sağlık hizmetlerinin sağlanmasını etkilemiştir.

Gıda güvenliğinin kaybı: Gıda güvensizliği ve yetersiz beslenme, özellikle çocuklar ve hamile kadınlar arasında olmak üzere toplumu etkileyen ek sağlık sorunlarıdır.

Sağlık hizmetlerine erişim zorluğu: Kötü güvenlik koşulları, insanların tıbbi tesislere erişimini zorlaştırarak etkili tedavi ve hastalık önleme çalışmalarını engellemektedir.

Taahhüt

Yemen Uluslararası Kalkınma Derneği, sağlık ve kalkınmanın birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirmeye aktif olarak katılmaya ve uluslararası kuruluşlar ve ulusal ortaklarla iş birliği yaparak herkes için sağlıklı bir yaşam ve refahı artırmaya kararlıdır.

Dernek, sağlık programlarının ve projelerinin etkinliğini değerlendirmek için güvenilir sağlık göstergeleri de dahil olmak üzere uygun sağlık hizmetleri stratejileri geliştirmeye de büyük önem vermektedir. Aynı zamanda, kapsamlı çözümler sunmak ve Yemen’deki sağlık zorluklarını aşmak için tam destek, iş birliği ve bilgi paylaşımını sağlamak için uluslararası ve yerel ortaklar, insani kuruluşlar ve uluslararası organlarla yakın bir şekilde çalışmayı taahhüt etmektedir.

ALANA HEDEFLERİ

Açık sohbet
1
Scan the code
Nasıl yardımcı olabilirim